swietelsky

TEVÉKENYSÉGÜNK

Amikhez értünk

A szakembergárdának és az alkalmazott technológiának, eszközöknek köszönhetően a Swietelsky Vasúttechnika Kft. alkalmas arra, hogy egy munkafolyamatban jelen legyen:

VASÚTÉPÍTÉS

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. az alkalmazott legmodernebb technológiáknak - átépítő vonattal történő vágányépítés, vasúti nagygépes alépítmény-javítás - köszönhetően meghatározó szereplője a magyarországi vasútfejlesztéseknek. A cég által elvégzett feladatok a beruházások során:

GÉPÉSZET

A gépészet alapvető funkciója a cégen belül a vasútépítési munkák kivitelezésében a rendelkezésre álló legújabb gépészeti technológiák, illetve komplex nagygépes technológiák alkalmazása. Üzemelteti és bérbe adja a Swietelsky GmbH és saját tulajdonú gépeit, anyagszállító vagonjait kezelőszemélyzettel együtt. Gépkezelőkkel kiszolgálja az alépítmény-javító gépeket, átépítő vonatokat, külföldön és belföldön egyaránt. Megújult műhelycsarnokunk ad helyet a téli nagy javításoknak, vagon-átalakításoknak, gépekkel kapcsolatos elektronikai fejlesztéseknek, A Swietelsky Vasúttechnika Kft. mintegy 150 gépet tud igénybe venni munkái során, ezek az alábbi kategóriákba tartoznak:

NÉHÁNY ESZKÖZ A CÉG ÁLTAL IGÉNYBE VEHETŐ GÉPEKBŐL:

PM-1000-URM

A PM 1000-URM a Plasser&Theurer cég
legkorszerűbb alépítmény javító géplánca, melyet a német Eurailpool GmbH számára készített. Tervezésekor felhasználták a korábbi géptípusok (AHM 800, RPM 2002 és PM 200-2) alkalmazása során szerzett tapasztalatokat, melyeket új funkciókkal egészítettek ki a gép gyártása során.

A PM 1000-URM építési technológiája tekinthető ma a világ legkorszerűbb alépítmény-javítási eljárásának, amely minőségben, hatékonyságban és gazdaságosságban is egyedülálló. Rendkívüli teljesítményével új távlatokat nyitott meg a vasútépítéssel és projekt előkészítéssel foglalkozó szakemberek számára, lehetővé téve a korábbiaknál rövidebb kivitelezési időszakok tervezését


RU 800 S

Multifunkcionális vágányfelújító és zúzottkő ágyazat rostáló munkagép. 
•    Folyamatos vágányfelújítása ágyazatrostálással együtt.
•    Vágányfelújítása ágyazatrostálás nélkül.
•    Vágányfelújítás teljes ágyazatcserével.
•    Betonaljak cseréje rostálással a sínek cseréje nélkül.
•    Csak betonaljak cseréje.
•    Padkarostálás vágányfelújítás nélkül.

RU 800 előnyei:
•    Gazdaságos vágányzár kihasználtság, köszönhetően az egyidejű vágányfelújításnak és a rostálásnak.
•    Optimalizált minőség és költségek.
•    Lehetséges az új vágány süllyesztése az eredetihez képest.
•    Ágyazatrostálás probléma nélkül lehetséges, még olyan kényes helyeken is, mint az állomási peronok.


FD, FAD, DOZÁTOR, FAL KOCSIK:

Vágányépítési, vágányátépítési munkálatok során a zúzottkő és egyéb szemcsés anyagok szállítására szolgálnak a zúzottkő szállító- és elosztó kocsik.

Az FD kocsi a legkisebb 18 m3 - es, éttengelyes, nyitott, önürítős kocsi. A kocsi ürítőnyílásait orsó elforgatásával lehet nyitni, illetve zárni, amelyhez két kezelő szükséges. Kialakítása nem teszi lehetővé, hogy a zúzottkő leeresztését hirtelen el lehessen zárni. A zúzottkövet a vágánytengelybe, illetve a sínek külső oldalára tudja üríteni


FAD kocsi 
Ugyanolyan műveletek elvégzésére alkalmas, mint az FD kocsi, azonban szállítási kapacitása több, mint duplája annak. 38 m3 - es, négytengelyes (2 forgóváz).
Leegyszerűsödött a kiömlés szabályozásának módja is. Ezek nyílásait nem orsóval, hanem karos áttétel segítségével nyitják és zárják. Ezzel nem lehet olyan finoman szabályozni a kiömlő kő mennyiségét, viszont szükség esetén hirtelen, egy mozdulattal el lehet zárni azt. 

VASÚTVÁLLALAT

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. 2012. június 22-én kapta meg a vasútvállalat működéshez szükséges működési engedélyt. Fő feladata a vasúti pályán közlekedő vontató, vontatott vagy önjáró, saját kerekein, vasúti sínen közlekedő járművek közlekedtetése.

 

A vasútvállalat szervezi a munkaterületekre a mozdonyokat, vasúti kocsikat, a vasútépítés főbb új és vissznyereményi anyagainak munkaterületre szállítását vagy szállítatását és a szakipar által gyártott felsővezetéki oszlopok munkaterületre juttatását. További feladatunk a saját illetve az anyacég tulajdonában lévő, Magyarországon dolgozó gépek, vagonok és járművek üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen, engedélyeztetési eljárások lefolytatása. 0-24 órás diszpécseri szolgálatot működtetünk.

 

Vasútvállalat működési engedély

Biztonsági tanúsítvány A rész

Biztonsági tanúsítvány B rész

ECM tanúsítvány

Karbantartásért felelős szervezet tanúsítvány

SWVT üzletszabályzat

Biztonságpolitika